Vi såg saker vi blivit hemmablinda för

8 februari 2018
Sofia Jorås är Space Manager på butikskedjan Jula. Hon har nyligen gått på Säljutvecklings utbildning inom Space Management och upplevde att hon fick nya perspektiv med sig hem.

SOFIA JORÅS, SPACEMANAGER JULA

– Jag upplevde kursledarna som kunniga och kompetenta. Vi fick möjlighet att se saker vi blivit hemmablinda för.

Sofia Jorås, 26 år, har jobbat på Jula sedan hon gick ut skolan som 18-åring. År 2016 blev hon ansvarig för att leda teamet som har hand om Julas Space Management. Det var då hon bestämde sig för att gå en utbildning i Säljutvecklings regi, tillsammans med de övriga i teamet. 

– Vi fick möjlighet att diskutera och väcka frågor som vi blivit blinda för. Man jobbar på i samma spår och känner att man vet vad som fungerar. Nu kom någon med kunskap utifrån. Vi fick kritiska frågor och jag fick perspektiv på olika saker, säger Sofia Jorås.

Hon beskriver det som om att utbildningen gjorde det lättare för henne att prioritera. 

– Det är lätt att känna att allt är viktigt. Men när jag kom tillbaka till jobbet var det tydligt vad som var allra viktigast.

Utbildningen handlade om grundprinciper inom Space Management, kopplat till hur Jula arbetar i dag och kan jobba framåt. Tommy Nilsson och Madeleine Eliasson från Säljutveckling höll i utbildningen under en heldag på Julas huvudkontor i Skara.

– Utbildningen passade oss jättebra eftersom vi kunde skapa samsyn i vårt team. Det kändes som om att Säljutveckling var engagerade för att förbättra Jula. Det var väldigt mycket som var matnyttigt och det är bra att bli påmind om att kundernas köpbeteende utvecklas och förändras.

Vem rekommenderar du att gå på utbildningen?

– Dels de som jobbar med Space Management, som vi gör. Men jag tror också det är något för butikschefer, liksom kategorichefer eller inköpschefer. Så att man förstår helheten från ett inköpsperspektiv. 

Vill du veta mer?

Kontakta oss